Επαρχιακή Επιτροπή Πολυτέκνων Λάρνακας

1. Συνεδριάσεις

Η Επαρχιακή Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά καθώς και έκτακτα όταν προκύπτουν επείγοντα θέματα.

2. Γιορτή του Παιδιού

Η καθιερωμένη Γιορτή του Παιδιού αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γίνεται κάθε χρόνο, στις αρχές Ιουνίου, με τεράστια επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών με τις οικογένειες τους.

3. Γιορτή Πολύτεκνης Οικογένειας

Η ετήσια Γιορτή της Πολύτεκνης Οικογένειας δίνει την ευκαιρία στην Οργάνωση μας να προσφέρει σχολικές τσάντες στα παιδιά πολυτέκνων που θα φοιτήσουν στην Α΄τάξη Δημοτικού Σχολείου.

4. Αιμοδοσία

Η καθιερωμένη αιμοδοσία της Επαρχιακής Επιτροπής γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια εις μνήμη της Αθηνάς Χριστοφόρου , θυγατέρας του Επίτιμου Προέδρου της κ. Παναγιώτη Χριστοφόρου.

5. Ετήσια Χοροεσπερίδα

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αρκετά μεγάλη επιτυχία με εξαίρεση το 2008 όπου δεν έγινε κατορθωτή η διοργάνωση της λόγω των Προεδρικών Εκλογών και των Τοπικών Γενικών Συνελεύσεων που συνέπεσαν την ίδια περίοδο.

6. Φιλοξενία Νέων από Χώρες της Ευρωπαΐκής ΄Ενωσης

Μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων, που οργανώθηκε από την ΠΟΠ και έγινε στην Λάρνακα, η Επαρχιακή Επιτροπή ανέλαβε κυρίως τον ρόλο της φιλοξενίας των παιδιών που συμμετείχαν από πολλές χώρες της Ε.Ε.στο Πρόγραμμα.

7. Συνέδριο Coface

Ο Γραμματέας της Επαρχιακής Γραμματείας Λάρνακας κ. Κώστας Δεσπότης συμμετείχε σε συνέδριο της Coface στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2008.

8. Συνέδριο ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας κ. Ντίνος Ολύμπιος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΑΣΠΕ που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα τον Οκτώβριο του 2008

9. Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις

Κατά τους μήνες Μάρτιο - Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 29 Εκλογικές Γενικές Τοπικές Συνελεύσεις. Δημιουργήθηκε επίσης μία νέα ενοριακή Επιτροπή των ενοριών Αγίου Ιωάννη, Καθαρής και Προδρόμου

10. Επαρχιακή Γενική Συνέλευση

Στις 27/7/2008 πραγματοποιήθηκε η Επαρχιακή Γενική Συνέλευση.

11. Συναντήσεις Επαρχιακής με Αρμόδιες Αρχές

Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων και επικοινωνίας η Επαρχιακή Λάρνακας πραγματοποίησε συναντήσεις με την Διευθύντρια Επαρχιακού Γραφείου Ευημερίας, τον Διευθυντή Επαρχιακού Γραφείου Εργασίας, τον Διευθυντή Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Δήμαρχο Λάρνακας, Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας κ.α.

12. Εγκαίνια Μνημείου Πολύτεκνης Μάνας

Πάρκο του Δήμου Λάρνακας έχει ονομαστεί σε πάρκο Πολύτεκνης Μάνας προς τιμή της Πολύτεκνης Μάνας και έχει τοποθετηθεί σε αυτό, από την Επαρχιακή, μνημείο με άγαλμα της πολύτεκνης μάνας και των τεσσάρων παιδιών της. Τα εγκαίνια του μνημείου έγιναν την Κυριακή 26/10/2008. Αγιασμό τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου ο Δήμαρχος Λάρνακας. Το πάρκο βρίσκεται στην οδό Καντάρας , πάροδος Εύξεινου Πόντου περιοχή Αγίων Αναργύρων.

 

Δραστηριότητες / Εκδηλώσεις Τοπικών Επιτροπών Λάρνακας

 • Η Τοπική Επιτροπή Αραδίππου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία κρουαζιέρα πολυτέκνων οικογενειών τον Ιούνιο 2008 στη Συρία. Διοργάνωσε δείπνο πολυτέκνων και διοργανώνει κάθε χρόνο τη γιορτή της Πολύτεκνης Οικογένειας. Επίσης κάθε χρόνο στέλνει παιδιά πολυτέκνων σε κατασκηνώσεις στο Δήμο Ασπροβάλτας της Ελλάδας. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αραδίππου διοργάνωσε εκδήλωση στις 30/5/2007 και βράβευσαν τις πολύτεκνες μάνες που γέννησαν 7 παιδιά.

 • Η Τοπική Επιτροπή Τρούλλων διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία χοροεσπερίδα - εκδήλωση στο κέντρο της πλατείας του χωριού. Στις 28/10/2006 πραγματοποίησε εκδρομή πολυτέκνων των Τρούλλων στον Πρόδρομο και στην Ιερά Μονή Κύκκου, τον Οκτώβριο 2007 πραγματοποίησε τριήμερη κρουαζιέρα στην Ρόδο. Παρουσίασε ακόμη δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών.

 • Οι Τοπικές Επιτροπές Ψευδά - Αγίας Άννας τα τελευταία χρόνια συνδιοργανώνουν τη γιορτή της Πολύτεκνης Οικογένειας. Στη γιορτή παρουσιάζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα από παιδιά πολυτέκνων και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

 • Η Τοπική Επιτροπή Ξυλοφάγου διοργάνωσε χοροεσπερίδα και τίμησε όλες τις πολύτεκνες μάνες της κοινότητας.

 • Η ενοριακή Επιτροπή Καθαρής, Αγίου Ιωάννη και Προδρόμου εφαρμόζει πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για απασχόληση των παιδιών. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 • Η Τοπική Επιτροπή Περβολιών οργάνωσε εκδρομή.

 • Η Τοπική Επιτροπή Πυργών παρέθεσε γεύμα για όλους τους πολύτεκνους στο κέντρο της κοινότητας.

 • Η Τοπική Επιτροπή Κοφίνου οργάνωσε εκδρομή στην Τριμήκλινη, Αγία Μαύρη, και προσκύνημα στις Μονές της περιοχής Τροόδους. Ακόμη συμμετείχε ως συνδιοργανωτής σε ομιλία που διοργανώθηκε από τις κοινότητες της περιφέρειας με θέματα "Οδική Ασφάλεια και τροχαία δυστυχήματα" και "θεωρία πυρκαγιάς, πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης".

 • Η Τοπική Επιτροπή Ορμήδειας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο "Ορμήδεια" οργάνωσαν γιορτή της Μάνας στο κοινοτικό πάρκο και τίμησαν τις πολύτεκνες μάνες της κοινότητας.

 • Η Τοπική Επιτροπή Αθηαίνου διοργανώνει κάθε χρόνο γεύμα πολυτέκνων και έχει μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και διασκέδαση με παιχνίδια.

 • Η Τοπική Επιτροπή Καλαβασού διοργανώνει κάθε χρόνο στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού εκδήλωση , με δώρα στα παιδιά από τον ΄Αγιο Βασίλη και κεραστικά. Πραγματοποίησε εκδρομή με μεγάλη επιτυχία στο Τρόοδος. Κάθε Σεπτέμβριο η Τοπική διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά . Η εκδήλωση πραγματοπιείται στην πλατεία του χωριού και περιλαμβάνει παιχνίδια και κεραστικά.