Επαρχιακή Επιτροπή Πολυτέκνων Λευκωσίας

1. Συνεδριάσεις

Η Επαρχιακή Επιτροπή πραγματοποίησε 60 συνεδριάσεις. Σε 7 συνεδριάσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι Τοπικών Επιτροπών.

2. Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Οργανώνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία για να προσφέρει στα παιδιά δώρα και ψυχαγωγία. Αρκετά μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χριστουγεννιάτικη γιορτή 7/1/2006 που έγινε στο Μακάρειο Στάδιο σε συνεργασία με την Φιλαρμονική της Αστυνομίας και ο Άγιος Βασίλης κατέβηκε στο γήπεδο με ελικόπτερο.

3. Γιορτή Πολύτεκνης Οικογένειας

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να προβάλλεται η Πολύτεκνη Οικογένεια . Στα πλαίσια της γιορτής διανέμεται σχολική τσάντα στα παιδιά της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

4. Πρόγραμμα Εξέτασης Οστεοπόρωσης

Μέσα στα πλαίσια της προσφοράς προς τα μέλη της η Επαρχιακή Επιτροπή κατά το 2005 - 2007 συνέχισε σε συνεργασία με το Κέντρο Μαγνητικής Τομογραφίας "Άγιος Θέρισσος" το Πρόγραμμα Εξέτασης Οστεοπόρωσης για τις πολύτεκνες γυναίκες της Επαρχίας Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα ήταν κατά το ήμισυ επιχορηγημένο από την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας.

5. Ίδρυση νέων Τοπικών Επιτροπών

Η Επαρχιακή Επιτροπή κατά το 2006 - 2008 έχει ιδρύσει 4 νέες Τοπικές Επιτροπές Αρεδιού - Μαλούντας, Αναλυόντα, Καιμακλίου, και Μάμμαρι.

6. Άλλες δραστηριότητες

 • Είναι μέλος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις του.

 • Λαμβάνει μέρος σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που οργανώνονται από τις Τοπικές Επιτροπές.

 • Το 2006 και 2007 βράβευσε τους δύο πρώτους μαθητές του Γυμνασίου Πέρα Χωρίου Νήσου με βραβείο £50 και £100.

 • Έχει εκδώσει τον Χρήσιμο Οδηγό Πολυτέκνων Επαρχίας Λευκωσίας με κλήρωση δωροκουπονιών μία τηλεόραση και DVD.

 • Για ενίσχυση του Ταμείου βοηθημάτων της έχει εκδώσει λαχείο με δώρο ένα αυτοκίνητο. Η κλήρωση έγινε τον Ιούλιο 2007.

 

Δραστηριότητες / Εκδηλώσεις Τοπικών Επιτροπών Λευκωσίας

 • Η Τοπική Επιτροπή Πολυτέκνων Ακακίου τον Μάιο 2007 διοργάνωσε εκδρομή στην Τροοδίτισσα προς τιμή της Πολύτεκνης Μάνας και τον Ιούνιο 2008 εκδρομή στην Παναγία του Κύκκου και στον Άγιο Ιωάννη Λαμπαδιστή.

 • Η Τοπική Επιτροπή Πολυτέκνων Γερίου τον Ιούνιο 2005, τον Μάρτιο 2006, τον Μάρτιο 2007 και Φεβρουάριο 2008, διοργάνωσε εκδρομή για τα παιδιά πολυτέκνων και Γυμνασίου Γερίου στην Παναγία του Άρακα στα Λαγουδερά, Πλατάνια, Τρόοδος. τον Οκτώβριο 2005 και Σεπτέμβριο 2007 διοργάνωσε εκδρομή για τους συνταξιούχους πολύτεκνους Γερίου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου, Παναγία του Μαχαιρά, Παναγίας Αμιρούς στην Αψιού και Παναγίας Αμαργού στο Μονάγρι. Η Τοπική Γερίου τον Δεκέμβριο του 2005 διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ειδική Σχολή Ευαγγελισμός.

 • Η Τοπική Επιτροπή Ιδαλίου συνδιοργάνωσε με τον Σ.Κ.Ευημερίας και τον Θεατρικό Όμιλο Χαλκάνωρα Θεατρική παράσταση του έργου "Όρνιθες του Αριστοφάνη" στον κινηματογράφο Πανόραμα. Η Τοπική τον Φεβρουάριο 2005 και Σεπτέμβριο 2007 οργάνωσε εκδήλωση και τίμησε τις πολύτεκνες μάνες Ιδαλίου ηλικίας μέχρι 50 ετών και δόθηκαν οι σχολικές τσάντες στα πρωτάκια.

 • Η Τοπική Επιτροπή Εργατών τον Ιούλιο 2007 και Σεπτέμβριο 2008 οργάνωσε Μουσική βραδιά. Τον Σεπτέμβριο 2007 και τον Νοέμβριο 2007 διοργάνωσε εκδρομή στον εκδρομικό χώρο Μάντρες του

 • Καμπιού και στον Άγιο Ιωάννη τον Λαμπαδιστή.

 • Η Τοπική Επιτροπή Κοκκινοτριμιθιάς τον Δεκέμβριο 2007 μαζί με τοΚοινοτικό Συμβούλιο οργάνωσαν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Πρόληψη στους Νέους" Τον Αύγουστο 2008 οργάνωσε εκδήλωση

 • γιορτής της Πολύτεκνης Οικογένειας και παρέδωσε τη σχολική τσάντα στα πρωτάκια.

 • Η Τοπική Επιτροπή Λατσιών τον Ιούλιο 2005 οργάνωσε συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα " Πως αναπτύσσεται μια αρμονική σχέση ανάμεσα στα ανδρόγυνα" Τον Μάρτιο 2008 σε συνεργασία με τον Δήμο Λατσιών έκαναν δεντροφύτευση. Τον Αύγουστο 2008 οργάνωσαν εκδήλωση και παρέδωσαν τη σχολική τσάντα στα πρωτάκια. Ακόμη έχουν διοργανώσει διαγωνισμό ζωγραφικής ανάμεσα στα παιδιά της έκτης τάξης Δημοτικού με θέμα " Ζωγραφίζω μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια ".

 • Η Τοπική Επιτροπή Λυμπιών τον Οκτώβριο 2005 οργάνωσε γιορτή για την Πολύτεκνη Οικογένεια.

 • Η Τοπική Επιτροπή Λυθροδόντα εδώ και 6 χρόνια πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία Χοροεσπερίδα και τιμά πολύτεκνες μάνες του Λυθροδόντα. Τον Μάρτιο 2006 σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαθιάτη έκαναν δεντροφύτευση στην είσοδο της κοινότητας Μαθιάτη. Τον Απρίλιο 2007 εξέδωσε λαχνούς και κλήρωσε πασχαλινά δώρα. Τον Ιούνιο 2008 οργάνωσε εκδρομή για τους συνταξιούχους για προσκύνημα στην Αγία Μαύρη και στην Παναγία Αμαργού στη Λεμεσό.

 • Η Τοπική Επιτροπή Λακατάμειας από το 2005 βραβεύει με το ποσό των £100 λιρών τον τελειόφοιτο μαθητή με τις καλύτερες επιδόσεις του Λυκείου Αγίου Γεωργίου. Τον Απρίλιο 2006 οργάνωσε εκδήλωση με την ευκαιρία της γιορτής της πολύτεκνης μάνας και τίμησε τις πολύτεκνες μάνες Λακατάμειας που γέννησαν 5 παιδιά και άνω.

 • Η Τοπική Επιτροπή Μαθιάτη τον Ιούνιο 2005 και Ιούλιο 2007 οργάνωσε εκδρομή - προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου, στον Άγιο Μηνά Λευκάρων και Παναγία της Ασίνου. Διοργανώνει τακτικά τόμπολες. Τον Ιανουάριο 2008 έκαμε εκδήλωση για κόψιμο της βασιλόπιττας. Τον Νοέμβριο 2005, τον Μάιο 2007 και Σεπτέμβριο 2008 οργάνωσε χοροεσπερίδα - μουσική βραδιά . Τον Μάρτιο 2006 σε συνεργασία με την Τοπική Λυθροδόντα έκαναν δεντροφύτευση.
  Τον Ιανουάριο 2007 στην πλατεία του χωριού οργάνωσε εκδήλωση για την ημέρα των Φώτων. Τον Μάρτιο 2007 σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Τοπική Στροβόλου οργάνωσαν την 1ην Πορεία “Φλόγας Ζωής Γιώργου Μαυρίκιου” για τα αδικοχαμένα νιάτα της ασφάλτου.

 • Η Τοπική Επιτροπή Νικηταρίου τον Μάιο 2007 σε συνεργασία με το κοινοτικό Συμβούλιο Νικηταρίου και τον Σύνδεσμο Γονέων οργάνωσαν εκδήλωση στην οποία τίμησαν όλες τις πολύτεκνες μάνες Νικηταρίου και τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

 • Η Τοπική Επιτροπή Στροβόλου τον Ιούνιο 2005 διοργάνωσε εκδήλωση στο πάρκο Ζεμπύλα στο Στρόβολο με θέμα " Χαρούμενο απόγευμα" Τον Ιανουάριο 2006 και Ιανουάριο 2007 πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα " Γιορτή των Γραμμάτων " επί ευκαιρία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Τον Δεκέμβριο 2006 έχει εκδώσει εφημερίδα με όνομα "Τοπική Πολυτέκνων η δικιά μας φωνή" Τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2007 σε συνεργασία με την Τοπική Μαθιάτη και την Αστυνομία πραγματοποίησε εκδήλωση για τα αδικοχαμένα νιάτα της ασφάλτου με σύνθημα "Διασκεδάζουμε μακριά από εξαρτησιογόνες ουσίες - αλκοόλ - ταχύτητα - Αγαπάμε τη ζωή" Τον Μάρτιο 2007 έκανε την 1ην χοροεσπερίδα . Τον Ιούλιο 2007 πραγματοποίησε κατασκήνωση στη Λέσβο-Μυτιλήνη και 3ημερη κρουαζιέρα στην Λήμνο.

 • Η Τοπική Επιτροπή Τσερίου τον Μάιο 2006 πραγματοποίησε γιορτή της μάνας και τίμησε τις πολύτεκνες μάνες Τσερίου. Τον Ιούλιο 2007 τίμησε τις μάνες που έγιναν πολύτεκνες το 2007. Η Τοπική Τσερίου με επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας εφαρμόζει πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και έχει δημιουργήσει τμήματα δραστηριοτήτων για απασχόληση των παιδιών αλλά και πολυτέκνων μητέρων (ζωγραφική, ελληνικοί χοροί κλπ) Τον Οκτώβριο 2007 πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Σχέσεις Γονέων - Παιδιών" Τον Ιούνιο 2008 έχει κάνει τόμπολα. Τον Ιούνιο 2008 πραγματοποίησε κρουαζιέρα σε Ρόδο, Τήνο, Μύκονο, Πειραιά - Κώ. Τον Ιούλιο 2008 έκανε την τελική γιορτή των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αντιναρκωτικής Αγωγής και Υγείας.

 • Η νεοσυσταθείσα Τοπική Επιτροπή Πολυτέκνων Καϊμακλίου στις 15 Οκτωβρίου 2008 οργάνωσε συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα "Ακρίβεια και Αισχροκέρδεια".