Επαρχιακή Επιτροπή Πολυτέκνων Πάφου

1. Συνεδριάσεις

Η Επαρχιακή Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά μία φορά κάθε μήνα καθώς και έκτακτα όταν προκύπτουν επείγοντα θέματα.

2. Χοροεσπερίδα

Οργανώνεται σχεδόν κάθε χρόνο και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Εκτός από την ψυχαγωγία των πολυτέκνων καθώς και φίλων και υπο στηρικτών είναι μιά ευκαιρία να ενισχυθεί το Ταμείο Βοηθημάτων της Επαρχίας μας.

3. Κρουαζιέρα

Κάθε χρόνο τον Ιούλιο πραγματοποιείται και δίδει την ευκαιρία στις πολύτεκνες οικογένειες να κάνουν τις διακοπές τους στα Ελληνικά Νησιά. Η συμμετοχή κάθε χρόνο είναι μεγάλη και όσοι λαμβάνουν μέρος μένουν κατενθουσιασμένοι.

4. Γιορτή Πολύτεκνης Οικογένειας

Οργανώνεται κάθε χρόνο και μέσα στα πλαίσια της εκδήλωσης παραχωρείται σχολική τσάντα στα παιδιά της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Στα παιδιά παραχωρείται επίσης και γραφική ύλη από τις υπεραγορές Παπαντωνίου.

5. Χριστουγεννιάτικη Τσάντα

Κάθε χρόνο στη περίοδο των Χριστουγέννων η Επαρχιακή Επιτροπή προσφέρει χριστουγεννιάτικη τσάντα με τρόφιμα, κοτόπουλα, γαλοπούλες κλπ σε πολύτεκνες οικογένειες.

6. Γιορτή Πολύτεκνης Μάνας

Οργανώθηκαν και συνεχίζονται να Οργανώνονται σε αρκετές Κοινότητες (Τσάδα, Παναγιά κλπ) εκδηλώσεις για την Πολύτεκνη Μάνα όπου τιμώνται πολύτεκνες μάνες της Κοινότητας. Φέτος η Κοινότητα Καλλέπειας οργάνωσε γιορτή και τίμησε τριάντα πολύτεκνες μάνες.

7. Μνημόσυνα - Κηδείες

Μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής παρευρίσκονται σε μνημόσυνα Ηρώων καθώς και σε κηδείες πολυτέκνων οικογενειών.

8. Εκδρομές

Κάθε χρόνο οργανώνονται εκδρομές σε προσκηνύματα εντός Κύπρου, Παναγία του Κύκκου, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον ΄Αγιο Ραφαήλ και αλλού.

9. Επίλυση προβλημάτων

Η Επαρχιακή Επιτροπή είχε συναντήσεις με τις Αρχές της Πόλης,Δήμαρχο, Επαρχιακή Διοίκηση, Τουρκοκυπριακές Υπηρεσίες, Αστυνομία κλπ για επίλυση διαφόρων προβλημάτων πολυτέκνων οικογενειών.

10. Ενημέρωση Πολυτέκνων

Γίνεται τακτική ενημέρωση των πολυτέκνων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τοπικούς Ραδιοσταθμούς, Τοπικά Κανάλια και Τοπικές Εφημερίδες).

11. Ίδρυση Τοπικών Επιτροπών

Η Επαρχιακή Επιτροπή έχει ιδρύσει 3 νέες Τοπικές Επιτροπές στο Πολέμι, Σίμου και Ίννια - Δρούσια.

12. Δωρεές

Η Επαρχιακή Επιτροπή φροντίζει και για γενικότερες ανάγκες της Επαρχίας μας. Το 2007 δώρισε ένα κρεβάτι αιμοκάθαρσης αξίας χιλίων

λιρών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Συνεχίζει ακόμη να δίδει αναπηρικά καροτσάκια.

13. Βοήθειες

Συνεχίστηκε η παροχή βοήθειας σε δυσπραγούσες πολύτεκνες οικογένειες. Η βοήθεια δίδεται κυρίως μέσω παροχής κουπονιών για ψώνισμα από τις υπεραγορές Παπαντωνίου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις παρέχεται χρηματική βοήθεια.